Passie voor planten - Cornus Tuinen hovenier Amersfoort

Altijd een mooie tuin

Ieder seizoen zijn eigen charme

Voorjaar

In het voorjaar verandert de tuin van dag tot dag. De lente is allereerst de tijd van de bollen. Wie nu regelmatig door de tuin wandelt, maakt echter ook de 'geboorte' van de vaste planten mee. In de loop van het voorjaar nemen deze vaste bewoners het over in de tuin.

Zomer

In de zomer staat de border uitbundig in bloei. Bodembedekkende planten als geraniums voorkomen de groei van onkruid. De verticaal groeiende planten zorgen voor het benodigde contrast, terwijl grotere vlakken van dezelfde vaste planten rust in de border creëren.

Herfst

Met de dood van de vaste planten begint de herfst. Zowel levend als dood kunnen vaste planten een mooie bijdrage leveren aan de tuin; ook dode bloeiwijzen kunnen zeer decoratief zijn. Grassen hebben daarbij een belangrijke functie. In het najaar gaan laatbloeiende vaste planten, waaronder salvia’s, een rol spelen in de border.

Winter

In de winter zijn rijp of sneeuw op de afgestorven bloeiwijze van de vaste planten een lust voor het oog. In januari is het tijd om het dode plantmateriaal uit de border te verwijderen. Met de bloei van sneeuwklokjes en Helleborussen begint het nieuwe seizoen.

06-12228037 |
Koop De Vries | Cornus Tuinen
De Lagune 2 | 3823 TS Amersfoort
Facebook Logo